Viktor Šulc

Krátce se představte, Jak se jmenujete, kdy jste chodil/a do školy Educanet Praha.
Jmenuji se Viktor Šulc a na střední školu EDUCAnet Praha jsem chodil v letech 2015-2019.

Kam jste po maturitě pokračoval/a a proč jste se rozhodl/a zrovna pro tuto cestu?
Po maturitě jsem se rozhodl, že si udělám takový edukativní/dobrodružný výlet a vydal jsem se studovat vysokou školu do Londýna, obor softwarová architektura. Důvodů, proč jsem šel studovat do zahraničí je mnoho. Ale ty nejpodstatnější motivy byly: soběstačnost, vypilovat angličtinu, poznat mraky nových lidí z různých koutků světa, poznávat nová místa, a to úplně nejdůležitější, zažít pořádnou srandu! Po úspěšném absolvovaní bakalářského programu jsem vlastně nevěděl, co teď! Mám jít studovat, nebo získávat zkušenosti ve svém oboru? To byla otázka, kterou jsem si kladl. Nakonec jsem se rozhodl, že se zkusím přihlásit na konkurz do firmy Mastercard, kde akorát vybírali pár šťastlivců do takzvaného Launcher Programme po evropských pobočkách. Když to nevyjde, budu pokračovat ve studiu a udělám si Master degree. V červenci 2022 mi Mastercard oznámil, že jsem se stal právě jedním z těchto zmíněných šťastlivců a v září nastupuji do pražské pobočky na Karlíně. Po 3 letech v zahraničí jsem se tedy vrátil zpět do Čech za rodinou, kamarády, novou prací, knedlíkem a dobrým českým pivem. 

Vaše úspěchy…
Asi jako můj hlavní úspěch beru to, že i přes covidové podmínky v zahraničí jsem byl schopný dostudovat univerzitu a udržet si kontakt s přáteli i navzdory vzdálenosti 1000 km daleko, taky nebyla úplná brnkačka.

Čím vám škola pomohla v práci / následujícím studiu?
Rozhodně v komunikaci. EDUCAnet Praha mě naučil, jak se správně prezentovat, komunikovat a jak správně fungovat v týmu. Dále mě připravil ve variaci technických stránek, které jsem později ve studiu na vysoké škole potřeboval a rozhodně v angličtině. Na EDUCAnet Praha se mi nejvíce líbil rodinný přístup k žákům. V obklopení přátel a pohodových lidí v čele EDUCAentu jsem si připadal jako doma.

Na závěr nějaké doporučení či motivaci pro současné studenty…
Když se pro něco nadchnete, zkuste se na to zaměřit, nepustit a jít si pro to. Stačí udělat první krok a zbytek cesty už půjde samo. 

Vyhledávání

Tyto webové stránky používají cookies. V případě, že souhlasíte s jejich použitím, klikněte na tlačítko "Souhlasím" níže. Detaily, jak s Vašimi daty nakládáme, najdete na stránce Podmínky použití.