G1B excelovala na únikové hře

19.10.2018

Studenti G1B se v úterý 16.10. v rámci únikové hry vydali po stopách novináře Carla Bernsteina, který v roce 1973 získal Pulitzerovu cenu za rozkrytí aféry Watergate. V dobových interiérech rozplétali záhadu jeho nečekného zmizení v roce 1975. Studenti byli rozděleni do tří týmů, ve kterých luštili různé šifry a matematické hádanky. K dosažení úspěchu byla nezbytná dobrá organizace, komunikace a spolupráce týmu. Po dlouhém a usilovném namáhání mozkových závitů jsme šli na zasloužený, společný oběd.

Výběr ze studentského hodnocení akce:

Mimo společenskou zábavu, zážitek a poznání si odnáším poučné i praktické informace ze světa týmové komunikace, vzájemné spolupráce či lidského vystupování ve svízelných momentech a dennodenních problémových situacích. Ve případě početnější skupiny je třeba postupovat systematicky, logicky a více komunikovat se spoluhráči.

Oceňuji promyšlenost, detailnost a podrobnost celého herního i historického příběhu. Překvapila mne velikost, výzdoba i dekorace pokojových místností spjatými s originálními či staromódními rekvizitami a dostupnými prostředky. Hráč byl obohacen o znalosti užívání trezorů, stolních telefonů či psacích strojů. (Mikoláš)

Větší skupina se snadno může stát neorganizovanou a být tak méně efektivní, než malá, ale dobře spolupracující skupina. (Sára)

Také bych tímto chtěl za třídu poděkovat Emily a Valentýně, které celou akci naplánovaly, zajistily a zorganizovaly. Dobrá práce!